Een heerlijk fris gerecht voor de warme zomerse avondjes. Je kunt het koud als salade eten, maar met warme wokgroenten en een frisse rucola 'on the side' is het ook helemaal af.
Dit keer gebruikte ik de plantaardige kookroom van @blueband_nl welke, naast de Appie en de Plus, nu ook te krijgen is bij de Jumbo, Deen en Hoogvliet. Plantbased takes over. Daar worden veel mensen vrolijk van. Ik ook, want het is een stukje beter voor de milieu EN ik proef geen verschil met de reguliere kookroom.
Ik hoor je denken, geef me dat recept! Komt ie.
▫️Kook de mihoen zoals op de verpakking.
▫️Bereid minimaal 200 gram wokgroenten en 100 gram kip (of plantaardige vervanger) klaar in aparte wokpan.
Nodig voor de saus:
▫️1 teen knoflook fijngesneden
▫️1 ei
▫️1 kuipje kookroom 200 ml
▫️1 eetlepel dille
▫️1/2 blokje bouilion
▫️1 citroen
Bereidingswijze:
▪️Kluts het ei helemaal door in een steelpannetje
▪️Voeg de kookroom, de knoflook en de bouilion (verkruimeld) toe en zet het vuur aan.
▪️Wacht tot het mengsel wat dikker wordt. Halveer alvast de citroen en knijp deze leeg in de pan.
▪️Voeg de dille toe en roer nog eens goed door tot het kookt.
Serveer de saus apart van de mihoen en het groentemengsel. Eet smakelijk 🍋🥣
In de rubriek Dat kan beter heb ik de plantaardige room vergeleken met de gewone kookroom. Ik proef echt geen verschil, maar is wel mega aantrekkelijk als je de voedingswaarden vergelijkt. De vergelijking vindt je HIER.
Reactie plaatsen
Reacties