De notentaart is in 8 stukken te verdelen en daarmee genoeg voor 8 ontbijtjes. 3 dagen houdbaar in koelkast, langer in de vriezer. Per ontbijt 275 kcal.
Lijkt weinig, maar het vult heel goed en daarom vind ik dit een heel goed ontbijt tipje. Oh en niet geheel onbelangrijk, het is net een echt taartje. Lekker dus.
Benodigd voor 1 taart met 8 ontbijtstukken:
▫️1 springvorm à 24 cm
▫️200 gram amandelmeel
▫️4 eieren
▫️2 tl kaneel
▫️100 gram halfvolle yoghurt
▫️2 tl bakpoeder
▫️Snufje zout
▫️100 gram blauwe bessen
▫️Handje chocodrops (of stuk pure chocolade fijngehakt)
▫️Notenstukjes als topping voordat de taart de oven in gaat. Je kunt zelf de noten die je in huis hebt fijn hakken)
Aan de slag:
▪️Verwarm de oven voor op 170 graden, doe een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de randen in.
▪️Doe alle ingrediënten (behalve de notenstukjes) in een grote kom en mix tot 1 geheel.
▪️Doe het beslag in de taartvorm en bestrooi met de kleine notenstukjes.
▪️De taart mag in de oven voor 30 minuten. Prik in het midden met een satéstokje om te kijken of deze goed gaar is geworden.
▪️Laat even goed afkoelen en deel in 8 stukken. Hierboven heb ik de bewaartips gedeeld.
Reactie plaatsen
Reacties